"İyi ki izledim" dedirten , 5 Farklı Türden 5 Harika Anime Önerisi !




Merhabalar, bu yazımızda sizlere izlemeniz gereken 5 anime önerisi sunacağız. Her türden "Animeci" için harika anime önerileri bu yazımızda sizlerle paylaştık. Anime önerisi arayanlar toplanın ! işte harika anime önerileri. Anime önerisi sunmadan önce biraz animeden bahsedelim. Son zamanlarda TikTok ve Instagram gibi kısa video platformların yaygınlaşmasıyla beraber daha çok "Hype" alan anime Netflix , Amazon Prime gibi platformlar ile Sinema & Dizi sektöründeki yerini almıştır , hatta sinema salonlarında bile gösterilmeye başlamıştır.  Sanılanın aksine Animeler sadece çocuklara yönelik değildir yetişkinler için de bir çok anime mevcuttur .Ülkemizde çok fazla izlenmese de yine de azımsanmayacak bir kitlesi vardır , işte onlar için anime önerileri yazıyoruz. Animenin kendi içinde birçok türü olduğunu keşfettiğinizde hangisini seçeceğinize karar vermek bir hayli zor olabilir. Bu sebeple size 5 farklı türden anime önerisi sunmaya karar verdik. Anime izleyenler ve daha ilk animesini izleyecek olanlar için 5 farklı türden anime önerileri işte size 5 farklı türden 5 anime önerisi :


5- Asobi Asobase (komedi)




 
Beşinci Anime Önerimiz "Asobi Asobase"  ; Sizi kesinlikle kahkahalara boğacak bir anime serisi. Bu anime ortaokullu 3 kızın komedi dolu, absürt hikayesini anlatıyor.

  • Tür: Komedi 
  • Çıkış Yıl: 2018
  • Bölüm ve sezon sayısı: 1 Sezon 12 Bölüm

Konu: Hanako, atletik bakımdan başarılı, kalın kafalı ve garip moda anlayışı olan bir öğrencidir, Amerikalı transfer öğrenci Olivia ile bir oyun oynar. Fakat onların coşkusu, oyunlarda kötü olduğu için kız kardeşinin hep dalga geçtiği, bu yüzden oyun oynamayı sevmeyen Kasuki'yi sinir eder. Olayların beklenmedik yönde gelişmesi sonucunda, Hanako'nun İngilizcede berbat olduğu fark edilir. Bu yüzden yabancı arkadaşı Olivia'dan ona yardım etmesini ister ama Japonya'da yabancı bir ailede doğan ve yetiştirilen biri olan Olivia, aslında hiç İngilizce konuşamıyordur! Bu kızların gerçeküstü okul hayatı komedisidir



4- Hellsing (korku)




Dördüncü Anime Önerimiz "Hellsing"; Karşınızda hem korku hem aksiyon dolu bir anime var. Animemizde Alcuard  adlı ana karakterimizin hayatını anlatır.

  • Tür: Korku
  • Çıkış Yıl: 2001
  • Bölüm ve sezon sayısı: 1 Sezon 13 Bölüm

Konu: Avrupa'da vampirlere karşı verilen savaşta en önde savaşan kurum olan Hellsing Institute ve onun gizli silahı Alucard, son görevde bir köyü neredeyse tamamen zombi haline getiren ve onların kanıyla beslenen bir vampire karşı savaşmaya giderler. Aynı köye bir süre önce gönderilen polis güçleri saldırıya uğramış ve içlerinden sadece acemi polis memuru Seras Victoria sağ kalmıştır. Tam vampirin eline düşmüşken içeri Alucard girer ancak dövüş sırasında Seras yaralanır. Ona ölmek üzere olduğunu söyleyen Alucard, Seras'a iki seçenek sunar: Ya orada ölecektir, yada Alucard'ın kanını içerek yeniden doğacaktır. Seras ikincisini seçer. Araştırmaları esnasında yeni bir tür vampir ile karşılaşırlar. Bu tür doğuştan yada bir vampir ısırığı ile değil yapay yollarla oluşmaktadır.



3-Steins;Gate (Bilim Kurgu)





  • Tür: Bilim Kurgu
  • Çıkış Yıl: 2011
  • Bölüm ve sezon sayısı: 1 Sezon 24 Bölüm

Konu:Okabe Rintarou denen bir arkadaşımız var. Kendi tabiri ile deli bilimadamı Hyounin Kyouma.  Kız arkadaşı Mayuri Shiina  ile Akihabara’da gittikleri zaman yolculuğuyla ilgili bir konferansta Makise Kurisu adlı genç  akademisyenle tanışırlar. Olaylı konferans bittikten sonra bina içinde dolaşmaya devam ederken Okabe, bir çığlık duyar ve çığlığın geldiği tarafa doğru seyir ettiğinde Makise Kurisu’nun cansız bedenini kanlar içinde görür.  Canhıraş bir şekilde bina dışına çıkıp, bilgilendirmek için evdeki arkadaşı Daru’ya mesaj attığında garip bir olay gerçekleşir ve kendini normalde dolu bir sokakta bulması gerekirken tek başına bulur. Hemde çıktığı binaya uydu benzeri bir cisim çarpmış şekilde. Eve döndüğünde katılmış olması gerektiği konferansın iptal olduğunu öğrenir. Olayın doğruluğunu kontrol etmeye giderken ölmüş olması gereken Makise Kurisuyla karşılaşır. Zamanda yolculuk yaptığını düşünen Okabe, olayların üstüne gitmeye başladıkça zamanda yolculukla ilgili geçmişte ve gelecekte yaşanacak olaylarla ilgili bilgi sahibi olmaya başlar.


2-Fullmetal Alchemist Brotherhood (Fantastik)




İkinci anime önerimiz : "Fullmetal Alchemist Brotherhood" ;  Kardeişliğin en iyi anlatıldığı anime, sizi hem üzecek hem de güldürecektir.
  • Tür: Bilim Kurgu
  • Çıkış Yıl: 2011
  • Bölüm ve sezon sayısı: 1 Sezon 64 Bölüm

Konu: Edward Edric ve Alphonse Edric iki küçük kardeştir. Simyacı olan babaları evi terk eder ve anneleri tek başına iki çocuğa bakar. Kardeşler babalarının kitaplarını okuyarak simyayı öğrenirler. Babalarının terk etmesinden bir sene kadar sonra anneleri ölür. Kardeşler simyayı öğrenmek için terk-i diyar ederler. Kafalarındaki tek şey simyayı çok iyi öğrenip, simyayla annelerini geri getirebilmektir. Uzun bir eğitimden sonra eve dönüp simyayla annelerini canlandırmayı denerler. Simyadaki, tepkimeye giren çıkanın eşit olma kuralı, annenin ruhu karşılığında Alphonse’yi ve Edward’ın bacağını alır. Anne geri dönmüştür, insana benzememektedir ve tek cümle söylemektedir: “Lütfen beni öldürün”. Edward, kanlar içinde hayattaki tek yoldaşı kardeşinin ruhunu bir zırha bağlar ve bunun karşılığında da kolunu feda eder. iki çocuk şoku atlattıktan sonra tek hedefleri kalmıştır. Vücutlarını geri almak!




5- Ao Haru Ride (romantizim)



İşte son anime önerimiz "Ao Haru Ride" ;
  • Tür: Romantizim
  • Çıkış Yıl: 2014
  • Bölüm ve sezon sayısı: 1 sezon 12 Bölüm

Konu: Hikaye  kendisi gibi utangaç ve çekingen Tanaka-kun'un Futaba'yı yanlış anlaması ile devam ediyor. Futaba, erkeklerden biraz korkan bir kız, onları gürültülü, sert ve terbiyesiz buluyor. Çekingenliği ve utangaçlığı ise sınıfındaki erkeklerin onu şirin bulmasına, kızlarınsa ona karşı cephe almasına sebep oluyor.



 Okuduğunuz içi teşekkürler! Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu