NFT'ler (Takas Edilemeyen Jetonlar) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  Değiştirilemez belirteçler olan NFT’ler, dijital ürünlerin sahipliğini kripto grafik olarak kanıtlayabilen benzersiz bir tanımlayıcıdır. NFT’ler blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilmiş benzersiz dijital varlıklardır. 

Dijital eserlere yönelik NFT'ler milyonlarca dolarlara kadar satılmaya devam etmektedir. Sadece Haziran 2021'den Haziran 2022'ye kadar ki 1 yıllık süreçte NFT satışları 28 milyar dolara kadar ulaştı. 

NFT ne anlama gelir? 

NFT'ler (Takas Edilemeyen Jetonlar) yeni nesil koleksiyon türüdür. Ancak, bu yeni nesil koleksiyon ürünleri bir pul veya banknotun aksine tamamen dijital ürünlerdir. NFT'ler (Takas Edilemeyen Jetonlar), bir sanat eseri, müzik parçası veya multimedia görüntüler gibi dijital ürünler için blok zinciri tarafından oluşturulan bir nevi özgünlük sertifikası yada lisanstır. NFT pazarı kısaca dijital bir pazardır. Christie's müzayedesinde 69,3 milyon dolara (1.268.806.770 TL) satılan dijital bir sanat eseri sayesinde bu dijital pazar büyük bir ilgi gördü. 



NFT'leri tam olarak kavrayabilmek için ekonomik değiştirile bilirlik kavramı hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse, 100 liralık bir banknotu başka bir 100 liralık banknotla değiştirebilirsiniz ve yeni banknotunuzun farklı bir seri nosu olsa bile yine 100 liranız olur. 

Herhangi bir NFT satın aldığınızda sahip olduğunuz resim, video veya dijital öğenin kopyalarını başka kişilerde yapabilir. Yalnız, benzersiz bir sanat eseri (NFT) yada sınırlı seri baskı bir ürün satın almaya benzer şekilde, orijinal ürün her zaman daha değerli olacaktır.

 NFT'lerin çalışma biçimi nasıldır? 



Birçok NFT sistemi, Ethereum (ETH) ağında oluşturulur ve depolanarak saklanır, yalnız diğer blok zincirleri de NFT'leri desteklemektedir. Blok zinciri herkes tarafından incelenebildiği için, NFT sahipliği kolayca belirlenebilir ve doğrulanabilir. Ayrıca eserin sahibi olan kişi veya kuruluş kendini gizlemek için takma adda kullanabilir.  

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu