Ücretsiz domain nasıl alınır ? - Ücretsiz domain alma

Ücretsiz domain nasıl alınır

Alan adı nedir?

Alan adı (Domain), kullanıcıların web sitelerini ziyaret etmek için tarayıcıya yazdıkları web adresidir. Örneğin, bilgisayartime.com. Basit bir ifadeyle, web siteleri bir eve benzetilirse, alan adları da evlerin adresi olacaktır.

 
Bütün internet dev bir bilgisayar ağıdır. Her bilgisayara IP adresi adı verilen bir numara atanır ve şöyle görünür: 103.21.244.0

 
Şimdi, bu adresi hatırlamak veya ezberlemek kolay değil. Favori web sitelerinizi ziyaret etmek için bu tür bir adresi kullanmak zorunda kaldığınızı hayal edin. Bu sorunu çözmek için alan adları icat edildi.

Alan adları, işletme sahiplerinin web sitelerinin adresi için markalı adlar oluşturmasına yardımcı olan alfabe ve sayılara sahip olabilir.
Alan adı (domain), istemci yazılımından bir web sitesine erişmek için kullanılan sayısal bir IP adresiyle eşleşen bir metin dizisidir. Alan adı (domain), bir kullanıcının belirli bir web sitesine ulaşmak için bir tarayıcı penceresine yazdığı metindir. Örneğin, Bilgisayar Time sitesinin alan adı bilgisayartime.com, Google’ın alan adı 'google.com'dur.

 
Bir web sitesinin gerçek adresi, sayısal IP adresidir (örn. 102.21.244.14), ancak DNS sistemi sayesinde kullanıcılar alan adları girebilir ve aradıkları web sitelerine yönlendirilebilirler. Bu işlem DNS araması olarak da bilinmektedir.

Alan adlarını kim yönetir?

Alan adlarının (domainlerin) tümü, alan adlarının rezervasyonunu kayıt şirketlerine devreden alan kayıt firmaları tarafından yönetilmektedir. Yeni bir web sitesi oluşturmak isteyen herkes bir alan adı kayıt kuruluşuna kaydedebilir ve şu anda 550 milyondan fazla kayıtlı alan adı vardır.

Alan adı ile URL arasındaki fark nedir?

Bazen web adresi, olarak da tanımlanan tek tip bir kaynak bulucu (URL), bir sitenin alan adının yanı sıra aktarım protokolü ve dizini dahil olmak üzere diğer bilgileri içerir.
Örneğin, 'https://www.bilgisayartime.com/iletisim' URL'sinde, 'bilgisayartime.com' alan adıdır, ' https ' protokoldür ve '/iletisim' belirli bir sayfanın yoludur.

Basit Adımlarla Ücretsiz Alan Adı Nasıl Alınır?

Yeni bir web sitesi yapmaya hazırsanız, başlamanız gereken ilk yer alan adıdır. Etki alanı, insanların web sitenize gitmek için yazacakları adrestir, böylece bu ilk adımın neden önemli olduğunu görebilirsiniz. Daha önce hiç yapmadıysanız biraz kafa karıştırıcı gelebilir. Bunun için ilk önce bir alan adı bulup kaydettirerek başlamanız gerekir.

 
Bir web sitesi oluşturmak için gerekli ilk adım, iyi bir alan adı belirlemek ve onu kaydettirmektir. Bu yazıda size adım adım alan adı kaydı nasıl yapılır onu göstereceğiz. Ayrıca bir alan adını (domaini) ücretsiz olarak nasıl alabileceğinize dair adımları da paylaşacağız.

En İyi Alan Adı Nasıl Seçilir?

Alan adları, web sitenizin ilerlemesinde ve başarısında çok önemli bir faktördür. Bu nedenle, seçeceğiniz alan adını dikkatlice düşünmeniz önemlidir.
Ancak, üzerinde fazla düşünmemek de önemlidir, aksi takdirde araştırma aşamasını asla geçemezsiniz. Aşağıda, iyi bir alan adı bulmak için bilmeniz gereken bazı genel ipuçları verilmiştir.

 
Alan adınızın telaffuzunun kolay, hecelenmesi kolay ve mümkün olduğunca kısa olduğundan emin olun.

 
.com uzantısına bağlı kalın çünkü çoğu kullanıcı bunları hatırlamayı diğer alan uzantılarından daha kolay buluyor.

 
Alan adı aramasında anahtar kelimelerinizi, sitenizle ilgili ana terimleri veya marka isminizi kullanın. Örneğin, bilgisayartime.com, bilgisayartimebilgiportali.com'dan daha SEO dostudur.
Alan adınızda sayı veya tire kullanmayın.

Alan Adı Nasıl Kaydedilir (Adım Adım)

ICANN tarafından alan adlarını kaydettirmek için yetkilendirilen en iyi alan kayıt şirketlerinden herhangi birinden bir alan adı kaydettirebilirsiniz.
Binlerce farklı alan adı kayıt şirketi olduğundan, bir alan adı kaydetmenin en popüler yollarını ele alacağız, bu aşamalarla ihtiyacınıza en uygun olan alan adını seçebilirsiniz.

Ücretsiz alan adı nasıl alınır?

Ücretsiz bir alan adı almak, bazı fedakarlıklar yapmak anlamına gelir. Bütçe fiyatını almadan yapmanız gerekebilecek bazı özellikler vardır – bu sadece seçtiğiniz kayıt operatörüne bağlıdır. Bazıları daha az yaygın bir TLD kullanmanızı gerektirir, bazıları yalnızca bir alt alan sağlar ve bazıları yalnızca ilk yıl için ücretsiz olur. Yılda biriktirdiğiniz domain parasının buna değip değmeyeceğini belirlemek için nelerden vazgeçtiğinize dikkatlice bakın.

Ücretsiz .TK alanı

.TK alanı bir yıl boyunca ücretsiz olarak kullanılabilir. Bir yıl sonra ücretsiz olarak yenilemeyi seçebilirsiniz, ancak bu otomatik olarak yapılmaz. Ayrıca herhangi bir site oluşturma özelliği veya barındırma özelliği de bulamayacaksınız. Bu, yalnızca kısa vadeli bir çözüme ihtiyaç duyan biri için ideal bir seçenektir.

Ücretsiz .co.nf alanı

.TK alanı bir yıl boyunca ücretsiz olarak kullanılabilir. Bir yıl sonra ücretsiz olarak yenilemeyi seçebilirsiniz, ancak bu otomatik olarak yapılmaz. Ayrıca herhangi bir site oluşturma özelliği veya barındırma özelliği de bulamayacaksınız. Bu, yalnızca kısa vadeli bir çözüme ihtiyaç duyan biri için ideal bir seçenektir.

Weebly web sitesi oluşturucudan ücretsiz alt alan adı

Weebly.com , acemilerin başlaması için harika bir yerdir. Çok sayıda sürükle ve bırak aracıyla harika bir başlangıç web sitesi oluşturabilirsiniz. Genel olarak web sitesi oluşturucuların bir dezavantajı, altbilgi reklamını ortadan kaldırmak için bir yükseltme sunsalar da sayfanıza reklam yerleştirmeleridir. Weebly yalnızca bir alt alan adı sunduğundan, alan adınız uzun olacak ve müşterilerinizin hatırlaması muhtemelen zor olacaktır. Şuna benzer bir şey görünebilir: www.yourdomain.weebly.com Alt alan adlarına sahip olmadığınızı unutmayın, bu nedenle alan adınızı yolun aşağısındaki başka bir ana bilgisayara taşıyamazsınız.

Wix web sitesi oluşturucudan ücretsiz .com alan adı

Wix.com aynı zamanda bir web sitesi oluşturucusudur ve işletmenizin büyüklüğüne bağlı olarak farklı boyutlarda paketlere sahiptirler. Bir Wix web sitesi oluşturucu paketi satın aldığınızda, .com alan adınızı bir yıl boyunca ücretsiz olarak alırsınız, ancak bundan sonra normal bir fiyatlandırma planına devam eder. Wix, sitenizi özelleştirmek için birçok özellik sunar.

Sonuç

Ücretsiz web sitesi alanları mevcuttur ve çeşitli nedenler için mükemmel çözümdür. Asıl mesele, hangi seçeneklerin bir zorunluluk olduğu ve hangi seçenekleri feda edebileceğinizdir.

 Ayrıca teknoloji ile ilgili deneyim seviyenizi de göz önünde bulundurun. Bilgisayarları sinir bozucu buluyorsanız hem alan adınızı kaydettirmek hem de barındırma için ayrı şirketler seçmek, değerinden daha fazla baş ağrısına neden olabilir. 

 Paylaşılan barındırma alanında ücretsiz bir alan oldukça standarttır. Aslında, sizi ücretli bir alan adıyla sınırlayan paylaşılan bir barındırma hizmetinin lastiklerini tekmeliyorsanız, aramaya devam edin. Sizi web sitesi dosyaları için sınırsız depolama alanı, ihtiyaç duyduğunuz kadar e-posta hesabı ve diğer ücretsiz web avantajları ile birlikte ücretsiz bir alan adıyla karşılayacak çok sayıda kaliteli ana bilgisayar var.

 Paylaşılan bir ana bilgisayar için alışveriş yaparken gezinmesi kolay bir arayüz arayın; 1'den 10'a kadar bir ölçekte, XYZ barındırma şirketine başlamak benim için ne kadar zor olacak? Kullanım kolaylığı, müşteri destek personelinin kalitesiyle dengelenmelidir. 

Seçtiğiniz şirketin uzun vadeli hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabileceğinden, şirketinizle birlikte büyüyebildiğinden ve başarı için ihtiyacınız olan araçlara sahip olduğundan emin olun. İşte popüler ve ücretsiz web sitesi alan adı barındırma şirketlerinin listesi:


 • iPage
 • Name.com
• Hostinger
• IONOS
• Google Domains
• Freenom
• Only Domains
• Wix
• Domain.com
• Bluehost

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu