Kalp emoji anlamları | Kalp renklerinin anlamları !

 

kalp emoji anlamları

Her gün kullandığımız akıllı telefonlarımızın klavyeleri bizlere yizlerce emoji seçeneği sunuyor. Duygularımızı anlatmak istediğimizde vazgeçilmezimiz olan kalp emojilerinin pek çok farklı renk seçeneği bulunuyor. Bundan dolayı akla "Kalp emoji anlamları nedir ? , Kalp renklerinin anlamları nedir ?" gibi sorular geliyor . Gerçeği bilinmeyenler ise her bir kalp emojisinin kendine özel bir anlamı olmadığını sanıyor. Telefonumumzdaki kalp emojilerinin renklerine göre değişen anlamlarına gelin sizlerle yakından bakalım.

İnternette her saniye milyonlarca mesaj gönderiliyor ve bu mesajlarda çoğunlukla kalp emojileri kullanılıyor ama anlamı bilinmeden. Örneğin bir kişi birine mavi kalp emojisini attı ama sadece mavi rengini sevdiği için  , işte bu yazı da tüm kalp emojilerinin anlamlarını öğreneceksiniz. İnternette metin mesajlarımızın vazgeçilmez süsü ise emojiler. Özellikle de kalpler, çoğu mesajın olmazsa olmaz emojisi .

Telefonumuzda farklı renklere sahip pek çok kalp emojisi bulunuyor ve kullanıcılar genel olarak en sevdikleri rengi kullanıyorlar. Ancak her kalp emojisinin anlamı vardır. Gelin birlikte telefonumuzdaki kalp emojilerinin renklerine göre değişen anlamlarına yakından bakalım ve bir daha kime hangi kalp emojisini göndereceğimizden emin bir şekilde mesajlaşalım. İşte Kalp Emojilerinin Renklerinin Anlamları :


Kırmızı kalp emojisi anlamı

kırmızı kalp emojisi

Kırmızı kalp tüm dünyada olduğu gibi internette de gerçek aşkın sembolüdür. Çoğu durumda tutku ve romantizmi ifade eder. Romantik olmayan güçlü dostluk bağları için de kullanılabilir.

Turuncu kalp emojisi anlamı

turuncu kalp emojisi

Kalp şekli aşkı ifade ediyor olsa da turuncu renk arkadaşlıktır. Yani birini seviyor ancak onunla bir ilişki yaşamak değil, arkadaş kalmak istiyorsanız turuncu kalp emojisi sizin için idealdir. 

Sarı kalp emojisi anlamı

sarı kalp emojisi

Sarı kalp emojisini altın kalp olarak da düşünebilirsiniz. Saflığı ve samimiyeti ifade eder. Romantik anlamda kullanılmak için pek de uygun değildir ancak mutluluk ve dostluk gibi anlamlarda kullanılmak için uygundur.

Yeşil kalp emojisi anlamı

yeşil kalp emojisi

Yeşil kalp emojisinin anlamı, kimin kullandığına göre değişebilir. Doğa dostu, sağlıklı beslenen ya da vegan biri için doğa sevgisini ifade eder. Ancak böyle biri değil de sevgiliniz kullanıyorsa kıskançlık anlamına da gelebilir. İlişki sorunlarını ifade etmek için de kullanılabilir

Mavi kalp emojisi anlamı

mavi kalp emojisi

Mavi kalp emojisi demek güven demek, sadakat demektir. Kısaca sana güvenim tam demenin en kısa yoludur. Ancak bazı durumlarda platonik aşkı da ifade eder. Aynı zamanda otizm farkındalık kampanyalarında ve su sporlarında da mavi kalp emojisi kullanılır.

Mor kalp emojisi anlamı

mor kalp emojisi

Mor kalp emojisi anlayışın ve şefkatin simgesidir. Bakım ve masum sevgi anlamında da kullanılır. Anneler Günü mesajlarında sıklıkla tercih edilir. Modacılar ve ünlüler tarafından kullanıldığında cazibe ve zenginlik anlamına da gelebilir. 

Siyah kalp emojisi anlamı

siyah kalp emojisi

Kara mizah temalı mesajların bir numaralı destekçisi siyah kalp emojisidir. Genellikle art niyetli şakalarla birlikte kullanılır. Karanlık ruhları yansıtabileceği gibi kederli ve hüzünlü durumlarda da kullanılabilir.

Beyaz kalp emojisi anlamı

beyaz kalp emojisi

Beyaz renk uluslararası alanda barışın simgesi olduğu için beyaz kalp emojisi de bu tür bir art niyetsiz sevginin göstergesidir. Beyaz kalp emojisi saf bir arkadaşlığı ve ilişkiyi ifade ettiği gibi nezaket ve masumiyeti göstermek için de kullanılabilir. 

Kahverengi kalp emojisi anlamı

kahverengi kalp emojisi

Kalp, hayatımızda aşkı olduğu gibi yaşamı da temsil ettiği için kahverengi kalp emojisi hayatı ifade eder. Çikolata sevgisi için de kahverengi kalp emojisi kullanılır. Çevre ve doğa sevgisini göstermek için kullanıldığı gibi kahverenginin sıcaklığından dolayı güvenlik ve rahatlığı da ifade eder.

Kırık kalp emojisi anlamı

kırık kalp emojisi

Kalbi kırık bir aşığın duygularını kırık kalp emojisinden daha iyi ne yansıtabilir? Aşk acısı çeken kullanıcıların bir numaralı tercihidir. Umutsuz aşıkların ya da barışma umudu olmayanların da duygularını en iyi kırık kalp emojisi ifade eder. 

Ünlemli kalp emojisi anlamı

ünlemli kalp emojisi

Kırmızı kalp emojisinin altında bir nokta koyularak ünleme benzetilmiş olan ünlemli kalp emojisi gerçek aşkın sembolüdür. Seviyorum ama nasıl, öyle böyle değil, acayip seviyorum gibi mesajların yanına mutlaka eklenmelidir. Cümlenin gücünü arttırır.

İki pembe kalp emojisi anlamı

iki pembe kalp emojisi

Karikatürlerde ya da çizgi filmlerde aşık karakterlerin etrafında süzülen kalplerin emoji versiyonu olan iki pembe kalp emojisi, havada gezinen sevgi hissini anlatır. Romantik ilişkilerde olduğu gibi arkadaşlık ilişkilerinde de kullanılabilir.

Dönen iki pembe kalp emojisi anlamı

dönen iki pembe kalp emojisi

Yeşilçam filmlerinde aşktan avare olmuş gençlerin ağaç arkalarında saklambaç oynamalarına benzeyen dönen iki pembe kalp emojisi, iki kişi arasındaki sevgi ve aşk bağını ifade eder. 

Atan kalp emojisi anlamı

atan kalp emojisi

Kalbim heyecandan güm güm atıyor demenin bir başka yolu da atan kalp emojisidir. Bu emoji aynı zamanda bağlantı simgesine de benzetilir. Bu açıdan bakarsak kalbim ona bağlanıyor ya da kalbim bağlanacak birini arıyor demek için de kullanılabilir. İfadeyi netleştirmek için birkaç cümle gerekebilir.

Büyüyen pembe kalp emojisi anlamı

büyüyen pembe kalp emojisi

Tek bir kalp bile aşkı sembolize ediyorsa art arda duran ve giderek büyüyen üç kalp çok daha büyük aşkı sembolize eder elbette. Var olan bir aşkın büyümesi ya da yeni bir aşkın başladığı ve giderek büyüdüğü anlamında da kullanılabilir. 

Yıldızlı kalp emojisi anlamı

yıldızlı kalp emojisi

Yıldızlı kalp emojisi aynı zamanda parlak kalp emojisi olarak da görülebilir. Yıldızlı yani başarılı bir aşkı simgelediği gibi pırıl pırıl, kusursuz bir sevgiyi de ifade edebilir. Işıl ışılsın gözümü alamıyorum demek için kullanmak da uygundur.

Oklu kalp emojisi anlamı

oklu kalp emojisi

Yunan aşk tanrısı Eros’un okunu yemiş umutsuz bir aşığı ifade eden oklu kalp emojisi, ‘beni kalbimden vurdun gözün aydın!’ anlamında da kullanılabilir. Yalnızca romantik anlamda kullanılır. Sevgililer Günü mesajlarının elbette olmazsa olmazıdır.

Alevli kalp emojisi anlamı

alevli kalp emojisi

Kırmızı kalp zaten aşkın sembolü, bir de bu kırmızı kalp yanıyorsa ateş bacayı sarmış demektir. Tutkulu ve güçlü bir aşkı ifade eder. Cümlenin akışına bağlı olarak büyük bir tutkuyla sevilen şeyleri ifade etmek için de kullanılabilir.

Kurdeleli kalp emojisi anlamı

kurdeleli kalp emojisi

Seni seviyorum demenin en kibar şekillerinden biri olan kurdeleli aşk, kalbimi sana veriyorum anlamına gelir. Al ömrümü koy ömrünün üstüne emojisi olarak da adlandırabileceğimiz kurdeleli kalp emojisi romantik anlamı dışında da, özellikle kutlama mesajlarında, kullanılabilir. 

-Her gün mesajlarımızda kullandığımız kalp emojilerinin renklerine göre değişen anlamlarından bahsettik ve hangi emojiyi kim için kullanabileceğinizi sizler için anlattık. Peki ya sizin favori kalp emojiniz hangisi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu